Även om majoriteten av julhandeln på nätet inte börjar förrän i slutet av november är det redan nu tydligt att årets mest köpintensiva period har påbörjat. Lager fylls på med produkter, julboxar och specialmärkningar görs och marknadsavdelningarna jobbar lika hårt som inköparna. Med detta sagt har julhandeln på nätet men också i fysiska butiker börjat förberedas. E-handlare som säljer till fysiska butiker har börjat skicka ut julleveranser för att tillgodose så många kunder som möjligt. Att slutet av november och framförallt december är viktiga månader för detaljhandeln är känt sedan länge. Statistiskt sett (Handelns utredningsinstitut, HUI) lägger vi svenskar ungefär 2900 kr på julklappar per person per år. Jämfört med Europa ligger vi något mer över den genomsnittliga summan. Det kan också konstateras att vi handlar mer på nätet och då också julklappar. Nedan finns ett par konkreta tips på hur du kan maximera julförsäljningen på nätet. 

Våra bästa julförsäljningstips

1. Börja i tid

Planera julförsäljningen i god tid genom att basera den på din målgrupp. Vad för produkter ska du marknadsföra och vilka erbjudanden ska du erbjuda dina kunder? Tänk på vad för sökord och sökfraser du använder för att dina kunder ska kunna hitta till din e-handel. I en period som ofta kan upplevas som stressig vill många konsumenter handla julklappar på nätet för att slippa stressen. Försök att göra det så enkelt som möjligt för dina kunder när de ska handla hos dig.

2. Data

Undersök hur det har gått tidigare år. Vad har fungerat bra och vad har fungerat mindre bra? Identifiera din kundgrupp under julförsäljningen och basera din planering av julförsäljningen på den. I Sverige spenderar till exempel kvinnor mer på julklappar än män.

3. Profilering

Arbeta med julprofilering för att erbjuda dina kunder en julstämning. Det kan handla om att i din webbshop välkomna dina kunder med erbjudanden och att julprofilera leveranser. För leveranser kan tejpval, stämplat emballage, bipack och emballagefärg göra stor skillnad.

4. Jämna ut december

Stora varuhus brukar tidigt under hösten börja med julskyltning och en fokus på julklappar på olika sätt. Följ deras exempel och börja i tid. Börja med erbjudanden i slutet av november och fortsätt med dem under hela december. Skapa erbjudanden för att få kunderna att handla tidigt i december för att kunna jämna ut månaden. Viktigt att komma ihåg är att det alltid finns ett antal kunder som är ute i sista stund. Se till att de också får erbjudanden för att stärka upp på alla områden.

5. Se över öppettiderna

I och med att fler är ute och handlar i jultider kan det vara en god idé att se över dina öppettider. Om du driver en butik kan du ha extraöppet på kvällar eller helger.  Driver du en e-handel skulle du kunna utöka öppettiderna för kundtjänst.

6. Sista minuten

För att kunna säkerställa att dina kunder får sina leveranser innan jul bör du kontrollera brytpunkter för respektive frakttjänst i god tid. Se till att promota och skapa en känsla av en nedräkning som pågår som dina kunder inte får missa. Kolla över dina expressalternativ då en sista-minuten-shoppare kan vara benägen att betala lite mer i frakt för att hinna få hem julklapparna.

7. Produkt istället för pengar

Det är inte ovanligt att ge bort pengar i julklapp så se till att erbjuda alternativ såsom presentkort och lägg energi på att promota dina produkter så att dessa köps. Så länge pengarna spenderas i dina kanaler är det en fördel för dig.

8. Det lilla extra

Erbjud dina kunder det lilla extra som underlättar deras julklappshandling. Det kan handla om att erbjuda inslagning eller att skriva ihop köp- och tipsguider. Ett tips är att baserat på statistik såsom produkter som sålde extra mycket under förra årets julhandel eller populära julklappar detta år skapa en sektion i din e-handel där du radar upp förslag på julklappar.

9. Förläng ånger- och bytesrätten

För att särskilja dig från en del av dina konkurrenter skulle du kunna erbjuda förlängda ånger- och bytesrätter. Förra året sträckte sig dessa från mitten av januari till slutet på januari. Se till att promota detta!

10. Mellandagsrean

Mellandagsrean är ett bra tillfälle att rea ut lagret som inte gick åt och nu för tiden påbörjas dessa många gånger innan julhelgen ens är över. Det är mycket pengar som ska spenderas under rean så se till att vara redo med bra erbjudanden. Du kan också passa på att visa några nyheter inför kommande år.

Om du vill ha fler tips är du välkommen att kontakta oss eller läsa mer om vad för tjänster vi kan erbjuda dig.