Vi erbjuder er kvalitativa logistik- och 3PL-tjänster inom bl.a. lager, plock och pack, returer, IT och frakt. Med förtroende från över 100 olika kunder som säljer via e-handel (B2C) och/eller till andra företag (B2B) har vi snabbt utvecklats till en ledande 3PL-partner.

Tredjepartslogistiken (3PL) startade vi under 90-talet med ett fåtal större uppdrag. Under åren utvecklades partnerskapen och år 2008 byggdes vi ut vårt första lager i småländska Nybro. 2013 tog vi det strategiska beslutet att nischa vår 3PL mot handelsföretag och därmed vidareutveckla vår kompetens, processer och systemstöd. Den vidareutvecklade verksamheten växer kraftigt och vi gick från 1 till över 100 medarbetare på 6 år.

Sedan 1 januari 2020 drivs vår 3PL i ett eget dotterbolag under varumärket Emotion Logistics AB. Vi finns idag på sex adresser i Sverige med lager som skickar order till hela världen. Största anläggningarna har vi i Nybro, Varberg och Jönköping. Även om automation som t.ex. Autostore blir ett viktigare verktyg i vår verksamhet så kommer det fortfarande ner till att våra medarbetare och det dagliga engagemang vi levererar är det största värdet för er.

Med tryggheten att ha Börjes Logistik & Spedition i ryggen med historik och stabil ekonomi tillsammans med vårt nyfikna driv är vår ambition framåt tydlig; Vi ska fortsätta med lönsam tillväxt och fullt ut nå den övergripande målsättningen att leverera de attraktivaste tjänsterna inom produkt- och informationsflöden.

Emotion Logistics AB

Börjes Logistik & Spedition AB

Börjes Logistik & Spedition grundades 1947 av Börjes Johansson. Företaget är ett modernt transportföretag med Europa som primär marknad. Till marknaden erbjuds transporter med hög kvalité och service. Transporterna utförs till stor del med egen flotta, kontrakterade undertransportörer och ett starkt nätverk av partners.

Företaget ägs av andra generationen familjen Johansson bosatt i Nybro. Roland Johansson är styrelseordförande och tillsammans med externa styrelseledamöter och VD’s och över 200 medarbetare fortsätter resan. I gruppen ingår också dotterbolagen Börjes Miljötransporter AB, Börjes Specialtransporter AB och Emotion Logistics AB.

Börjes Logistik & Spedition