Ni får en kunnig partner som tar ett helhetsansvar för era frakter till och från ert lager hos oss. Genom våra partners kan ni skicka varor till och från hela världen. Från brevsändningar till hela trailers och containers.  

Frakt privatpersoner/konsumenter (B2C) 

För leverans till privatpersoner finns det många alternativ på marknaden. Nya aktörer etablerar sig snabbt med intressanta lösningar. Idag är det vanligt att erbjuda sina kunder en palett av alternativ för att möta alla behov. Exempel är leverans till brevlåda eller dörr, till ombud eller paketbox eller hemleverans. Utifrån era krav tar vi fram lösningsförslag baserat på era produkter, leveranstider, spårbarhet, pris och kvalité.  

Frakt till företag (B2B) 

Företag som butiker, återförsäljare och marknadsplatser vill ha leverans direkt till dörren eller lastkaj. Till större e-handelsaktörer och retailkedjor förekommer krav på tidslossning och avisering innan ankomst. Sändningarna kan variera mycket i storlek från enstaka paket till fulla trailers. Genom våra kollegor på Börjes Logistik & Spedition täcker vi också in transporter som ställer extra höga krav i form av t.ex. transport av högvärdigt gods, säkerhetstransporter och farligt gods.  

Sändningar utanför EU 

För leverans till EU eller ut från EU krävs underlag för tulldeklaration. Det är vanligtvis en handelsfaktura (commercial invoice) eller en proformafaktura. Våra specialister hjälper till med att informera er om vilken information som måste finnas i artikelregistret för att vi ska kunna automatisera administrationen. Till t.ex. Norge erbjuder vi bulklösningar vilket innebär att flera order skickas tillsammans och tullas in på ett underlag istället för ett underlag för varje enskild order. Detta sparar stora administrativa kostnader.  

Konkurrenskraftiga priser 

Många av de fraktalternativ vi erbjuder används av flera kunder. Det gör att vi ofta kan erbjuda ett konkurrenskraftigare pris än om varje enskild kund köpte in sina egna frakter. Ni får också ett gränssnitt mindre då ni vänder er direkt till oss istället för transportören för frågor om sändningar, statistik och reklamationer.  

Distributionslösningar för snabba leveranser 

Vi har nätverket, resurserna och lösningarna för anpassade setuper för att ytterligare korta leveranstider och minska fraktkostnader. Istället för att t.ex. starta ett nytt lager i Europa, kan ni med våra lösningar till terminal i Tyskland nå konsumenter och företag i Europa på samma ledtider som de europeiska e-handelsaktörerna. Att minska antalet lager håller nere logistikkostnader. 

Exempel på samarbetspartners 

Vi samarbetar med bland annat:

  • Postnord
  • DB Schenker
  • DHL
  • Deutsche Post
  • Bring
  • UPS
  • Airmee
  • Budbee