Ni får tillgång till snabba och kvalitativa orderplock till era slutkunder oavsett om ni säljer till andra företag eller direkt till konsumenter via e-handel. Det är sällan vi träffar era kunder personligen, men vi möter era kunder dagligen på våra packstationer. Allt arbete som har gjorts med allt från produktutveckling, varuprover, tillverkning och ofta frakt från andra sidan världen kommer ner till den sista delen i kedjan, att leverera en leverans som helst överträffar slutkundens förväntan. Det bygger kundlojalitet och stärker ert varumärke.   

Orderintegration och webbportal 

Ni får in era order via er webbshop, säljare, EDI, mail eller annat. I de flesta uppdrag har vi en integration mellan ert system och vårt, vilket möjliggör automatisk överföring av kundorder till vårt lagersystem (WMS-system). Ni kan också registrera order via den webbaserade kundportal som ni får tillgång till. När ordern har inkommit syns den direkt i våra dashboards som vi använder för att styra produktionen för att vara klar till transportörens hämtningstid. 

Effektiv plockning 

Inkomna order görs löpande till plockuppdrag på våra lager. Plockuppdraget möjliggör stordriftsfördelar och så snabba och effektiva plock som möjligt. Stora order fysiskt eller i kvantitet, plockas order för order. Mindre order som är vanliga inom e-handel med fåtal produkter per order, plockas batchvis. Med t.ex. en plockvagn med många fack kan flera order plockas på samma runda på lagret. 

Våra engagerade medarbetare utför plockuppdragen med handdatorer. Handdatorerna presenterar plocken i rätt ordning i förhållande till produkternas placering på lagret. Med skanning kvitteras lagerplatsen tillsammans med skanning av produkten för att säkerställa rätt artikelnummer och antal. Sista steget är att placera produkten i rätt fack på plockvagnen vilket också kvitteras med skanning. Sammantaget ger det en dokumenterat hög plocksäkerhet.  

Packning av order 

Packningsprocessen har tre primära syften. För det första att säkerställa att rätt produkter och antal är plockade. Vanligtvis för e-handelsorder så är det inte samma medarbetare som plockar och packar ordern.  

För det andra att skydda produkterna under transport och skapa en köpupplevelse som harmoniserar med ert brand. Vi packar i alla möjliga typer av emballage som t.ex. kan vara wellkartong, påsar eller kartonger på pallar som plastas. Via våra stora inköp av standardemballage säkerställer vi att det alltid finns tillgängligt emballage. Ni kan också ha eget brandat emballage som ni antingen köper in själva eller inköp genom våra leverantörer. Emballaget kan också brandas på olika sätt med t.ex. profilerad tejp, klistermärken, stämplar.  

För det tredje att skapa fraktbokningen och den information som ska skickas tillsammans med sändningen.  

Följesedel och andra dokument 

Via ett klick printas t.ex. följesedel som kan anpassas helt efter ert behov. Vidare printas även t.ex. returblanketter, returetikett eller ren marknadsinfo. En del av våra kunder väljer av miljö- och kostnadsskäl att köra helt paperless där t.ex. följesedel skickas via mail.  

I samma klick skapas en frakt i TA-systemet nShift. I bakgrunden skickas en EDI till transportören. I skrivaren kommer automatiskt fraktetiketter och för pallsändningar även fraktsedel. Ska ordern skickas utanför EU så kan den genereras utifrån er artikeldata och antingen printas eller skickas elektroniskt till transportören.  

Skickar order samma dag 

Våra lager är ofta sista upphämtningen innan transport till de centrala spridningshubbarna. Det gör att vi kan erbjuda er attraktiva orderstopptider, dvs. order innan brytpunkten skickas samma dag. Vidare kan vi erbjuda direkttrafik till de centrala terminalerna i Norden och Europa för ytterligare kortare ledtider. Sådant dagligt flöde har vi bl.a. till terminal i Tyskland vilket möjliggör för kunder i och utanför Europa att få snabbare leveranstider.   

Återrapportering och brandad föravisering

Ordern återrapporteras via integration direkt till er e-handelsplattform eller affärssystem. Då har ni full överblick vilka order som har skickats och med vilka artiklar och antal. Samma information får ni också direkt i kundportalen. Via trackinginfo i integrationen och i kundportalen kan ni löpande följa leveranser eller söka utifrån kundtjänstärenden. Via vårt nätverk av samarbetspartners får ni tillgång till våra avtal med bl.a. Schenker, Bring, DHL, Budbee, UPS, Postnord mfl.   

Förutom transportörernas tjänster för föravisering och trackinginfo till mottagarna erbjuder vi också profilerad föravisering. Den kan vara ett HTML-formaterat mail eller text via SMS. Aviseringen sätts upp utifrån er grafiska profil och era önskemål. Vanligt är information om artiklar, trackinglänk, kontaktvägar kundtjänst, FAQ och marknadsinfo med andra produkter.