Inom distanshandeln är returer en naturlig del av affären. Sett över alla e-handelssegment är returgraden ca 10%. Att erbjuda era kunder enkla och smidiga returer vid ångerköp, byten och reklamation är viktigt för att både få köpet första gången och för att bygga kundlojalitet.  

Retur föder också kostnader för returfrakt, hantering och administration och behöver vara uppsatt med en effektiv process. Låt oss sköta era returer som har många års erfarenhet av hela processen. Helheten innebär frakt till lagret, hantera och kontrollera produkterna och administrera den inklusive hantera den administrativa processen mot er kund.  

Optimerade returprocesser 

Utifrån ert produktsegment och marknad sätter vi upp en grundprocess som stärker er affär. Vi har input till hur returpolicy kan sättas upp och hur system-arkitekturen ska fungera. Tillsammans tar vi fram instruktioner för vad som är en godkänd retur och när produkten inte kan säljas igen. Via returblankett som er kund fyller i med returorsaker får ni viktig feedback på det förebyggande arbetet med att minska returgraden. Vi har idéer på hur ni med t.ex. produktbilder, omdömen, storleksguider och kommunikation med era kunder kan minska er returgrad och stärka er affär.  

En del kunder har valt att inte skicka med fraktetikett för retur utan kund måste aktivt kontakta kundtjänst. Antingen skapar vi dessa fraktetiketter och distribuerar till kund via mail, eller så skapar ni själva dessa via våra webbaserade gränssnitt. Graden av outsourcing bestämmer ni själva utifrån era resurser.  

Returer från företag kan vara från butiker. Produkter kan då ha legat på butikshyllan och vid retur behöver produkter ibland packas om eller märkas om för att ta bort prismärkning. Vi är vana vid större returprojekt som syftar till att återställa produkter för att göra de säljbara igen.  

Behöver ni i speciella fall destruera produkter gör vi det tillsammans med partners för att både göra det kostnadseffektivt och kunna utställa eventuellt destrueringsintyg.