Effektivisering med rätt system

Hjärtat i vår verksamhet är vårt lagersystem (WMS-system). Det är ett kraftfullt tekniskt stöd för att kunna driva er logistik kostnadseffektivt. Här samarbetar vi med en av Sveriges största partners inom systemstöd för lagerhållning sedan flera år bakåt. Flexibilitet, snabbhet, kvalité, effektivitet och transparens är våra nyckelord för att inte bara göra era kunder nöjda – utan för att överträffa era kunders förväntningar. Lagersystemet är molnbaserat och det enda kravet för att få åtkomst till det är att ha en fungerande Internetuppkoppling.

Vi arbetar med fullständig transparens gentemot dig som godsägare och i detta ingår självklart att du ska kunna få en överblick över dina orders och dina produkter som vi hanterar logistiken kring åt er. Genom att ni får era egna godsägar-inloggningar till samma system som våra medarbetare arbetar med kommer ni att själva kunna ha en ständig överblick i realtid och kan använda avancerade funktioner kring bl. a. produktregister och liknande.

Låt oss bli en självklar del av er affär, låt oss hjälpa er att administrera era utleveranser, era inleveranser, era returer och ert lager - så att ni kan fokusera på att driva och utveckla er affär, er försäljning och er marknad. Låt oss skapa köpupplevelse för er slutkund.

Effektivisering genom integrering

En integration kan komma i många olika former. I grunden handlar det om att ett IT-system ska kunna skicka information till ett annat IT-system på ett säkert och effektivt sätt. En integration ska inte krångla till något flöde, utan den ska snarare förenkla det. Den hjälper både er och oss att nå kostnadsbesparingar i hela det logistiska flödet. Det innebär att t.ex. en kundorder endast behöver skapas upp en gång och sedan tar alla integrerade system del av den. Det innebär ett snabbare flöde, ett säkrare flöde i och med att risken för att en person registrerat något fel minimeras och det innebär att istället för att återskapa en order i alla system kan ni fokusera på att driva er affär, er försäljning och er marknad och låta integrationen arbeta. Ett typexempel kan vara i ett e-handelsflöde där en kund besöker er webbshop och checkar ut sin kundkorg i kassan. En kundorder genereras i ert e-handelssystem och inom minuter finns kundordern även i vårt lagerhållningssystem och potentiellt kan en lagermedarbetare redan då börja skapa köpupplevelse till er slutkund.

Vi har arbetat med att bygga egna integrationer under flera år och i skrivandets stund har vi både utvecklat och vi driftar över 110 olika kundspecifika integrationer med olika affärssystem, webbshoppar eller portaler. Här kan ni läsa mer om olika integrationer.

Effektivisering genom systemutveckling

Vi har ett team av anställda systemutvecklare och IT-specialister som arbetar på Emotion Logistics. Vi har även en plan att ständigt utveckla oss själva och förstärka vår systemutveckling, både med fler anställda, mer kunskap och inte minst mer kontakter. Vi har även ett nära samarbete med vår lagersystems-leverantör Ongoing Warehouse och kan även nyttja deras utvecklingspotential. Läs mer om vår systemutveckling här.