Björn Axén är en institution inom svensk hårvård och styling. Björn Axén revolutionerade frisöryrket i Sverige på 60-talet och sedan dess har företaget satt standard för hur vi ser ut och vilka produkter vi använder när det kommer till hårvård och styling. Björn Axén har ett brett sortiment av högkvalitativa hårvårdsprodukter som alla är framtagna tillsammans med företagets frisörer. Produkterna säljs till stor del inom Norden men även till distributörer i och utanför EU.

2016 identifierade Björn Axén ett behov av en 3PL-lösning för att möta en krävande logistik och deras utökade distribution. Eftersom tillverkningen sker i Sverige togs kontakten med Emotion Logistics och sedan 2017 är vi en stolt partner som hanterar hela Björn Axéns flöde, från inleverans till plock och pack, och transport till slutkund.  

I samarbetet med Emotion Logistics upplever Björn Axén att det finns en nära och öppen dialog med teamet på plats. Karin Ekehammar, Supply Chain Manager på Björn Axén, utvecklar; 

Med Emotion Logistics som vår lager- och logistikpartner känner vi oss trygga med att vår lagerhantering, distribution och leverans alltid sker på ett effektivt och korrekt sätt. Då vi är på en tillväxtresa internationellt så uppskattar vi även möjligheten att kunna skala upp när det behövs och att expertisen för att distribuera utanför Europa finns. Sedan är det fantastiskt att kunna ha en nära dialog med vårt team på plats och att alltid kunna få hjälp och råd från ett företag med bred expertis och lång erfarenhet inom området, precis som Emotion Logistics har. Det som vi tycker kännetecknar Emotion Logistics är att de är lösningsorienterade och flexibla, vilket vi uppskattar stort. Framåt ser vi även fram emot att packning och leverans direkt till slutkonsument (B2C) fortsätter att utvecklas och anpassas till våra behov. Sammanfattningsvis är Emotion Logistics en fantastisk logistikpartner.

Björn Axéns produkter hittar du här: www.bjornaxen.se 

Publicerad 20 februari, 2024