Senergia, Nordens ledande grossist inom hållbar energi, och det snabbväxande logistikbolaget Emotion Logistics, inleder ett samarbete för att hantera och utveckla varuförsörjningen av solenergi, elbilsladdning och energilagring. I den första fasen kommer Senergia att lagerhålla och distribuera produkter från Jönköping till kunder i Sverige och Norge.

Senergia har under de senaste åren tagit en position som den ledande nordiska grossisten inom solenergi, elbilsladdning och energilagring/batterier, med kunder som är professionella installatörer och entreprenörer. Senergia har vuxit genom sin gedigna kunskap och välutvecklade teknikstöd. Genom sitt samarbete med Emotion Logistics tas nu nästa steg i tillväxtresan genom att investera i och utveckla branschens bästa försörjningskedja.

Emotion Logistics AB är ett dotterbolag till Börjes Logistik & Spedition AB och levererar tredjepartslogistik till starka varumärken som säljer direkt till konsument eller via återförsäljare. Bolaget finns på sex adresser i Sverige med ca 120 medarbetare och 45 000 kvm logistikytor.

Vi ser en betydande potential i Jönköping som logistiskt nav i Norden. Det är glädjande att vi nu, tillsammans med Senergia AB, kan fortsätta utveckla konsumentfokuserad logistik i Jönköping. Att få förtroendet att gemensamt arbeta för en hållbar energiförsörjning i samhället känns mycket inspirerande, säger Markus Kinnander, VD Emotion Logistics AB.

Verksamheten öppnar i oktober och kommer att driftsättas i två etapper. Ett flertal nya medarbetare har rekryterats och fler kommer att rekryteras under den gemensamma tillväxtresan.

Kontakt

Senergia AB
Thomas Lithner
VD
070-421 23 74
thomas.lithner@senergia.se

Senergia AB

Emotion Logistics AB
Markus Kinnander
VD
070-976 40 86
markus.kinnander@emotionlogistics.com

Emotion Logistics AB